Σπύρος Παπαδόπουλος: «Στην αρχή φοβόμουν πολύ»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

6 Δεκεμβρίου 2022 11:57

O Σπύρος Παπαδόπουλος ανεβάζει και φέτος το έργο «Sexy laundry» στο Θέατρο Κάππα με την Ρένια Λουϊζίδου στο πλευρό του.

Ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος συνεχίζει την ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική παράσταση που εντυπωσίασε το κοινό με όπλα το χιούμορ και την ειλικρίνεια.

Τριάντα χρόνια μετά την τηλεοπτική τους συνύπαρξη στους θρυλικούς «Απαράδεκτους», συναντιούνται ξανά, αυτή τη φορά στο θεατρικό σανίδι.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μίλησε για την παράσταση αλλά και τις δυσκολίες των σχέσεων σήμερα.

«Sexy laundry» και φέτος στο Θέατρο Κάππα. Μίλησέ μας για αυτό το ζευγάρι.
Η παράσταση αφορά σε ένα ζευγάρι που δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχουν θέματα οικογενειακά ούτε απιστίες ούτε οικονομικά. Είναι ένα τέλειο ζευγάρι. Αλλά επειδή έχουν περάσει 25 χρόνια έχει κάνει ο χρόνος τη ζημιά του. Και ξυπνάνε μια μέρα και βλέπουν, η γυναίκα ειδικά που είναι πιο απαιτητική σε αυτά τα πράγματα, ότι δεν πάει άλλο. Η ίδια αισθάνεται ενεργή ακόμα σαν άνθρωπος και σαν γυναίκα εκτός σπιτιού αλλά μέσα στο σπίτι δεν το βλέπει αυτό. Κάνει ό,τι μπορεί. Τον πάει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο μήπως γίνει κάτι και εκεί μια κλαίνε μια γελάνε. Έχει πολύ χιούμορ το έργο και πολύ συγκίνηση.

Ποια ήταν η ανταπόκριση το κοινού;
Καμία φορά έρχονται πιτσιρικάδες στα καμαρίνια και είναι ενθουσιασμένοι. Μου λένε ‘ξέρουμε τι μας περιμένει και έχουμε γονείς, θείους, φίλους και τα βλέπουμε αυτά’. Δεν αφορά μόνο τους μεγαλύτερους η παράσταση όπως νόμιζα στην αρχή. To έργο όμως σπάει αυτά τα όρια γιατί έχει να κάνει με τις τρικλοποδιές που σου βάζει ο χρόνος και δεν τις παίρνεις χαμπάρι από τη συνήθεια. Θεωρείς πολλά πράγματα δεδομένα. Ξυπνάς μια μέρα και δεν είναι τίποτα όπως ήταν χθες.

Πού βρίσκεται η χρυσή τομή;
Η χρυσή τομή θα βρεθεί ανάλογα με το πόσο πραγματικό αίσθημα υπάρχει από κάτω. Πόσο βαθύ είναι. Γιατί αν δεν είναι βαθύ το πράγμα έχει σταματήσει. Αν είναι βαθύ ξαναβρίσκεις το δρόμο.

Οι δυσκολίες στις σχέσεις και ειδικά στον γάμο είναι σύμπτωμα των καιρών μας;
Είναι σύμπτωμα των πολλών τελευταίων δεκαετιών. Άλλαξε η θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Παλιότερα δεν θα το έβλεπες αυτό το έργο γιατί δεν τολμούσε μια γυναίκα να έχει τέτοια αιτήματα. Δεν θα το επέτρεπε στον εαυτό της. Από τότε που τα πράγματα άλλαξαν και καλώς άλλαξαν είναι όλο και πιο συχνό αυτό σαν φαινόμενο.

Αισιόδοξο μοιάζει το μήνυμα;
Είναι βέβαια. Ο καθένας διεκδικεί τη ζωή του και τη χαρά. Να ζει πραγματικά και όχι να τον ζουν. Να ζει ο ίδιος όπως θέλει. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά έχει σαν επακόλουθο κόντρες, ρίξεις, χωρισμούς και διαζύγια. Πιστεύω ότι όσο φυσικό είναι να έρχονται δύο άνθρωποι κοντά τόσο φυσικό είναι και να χωρίζουν.

Πώς είναι η συνύπαρξη με την Ρένια Λουϊζίδου;
Πάει αλλού η παράσταση με τη Ρένια γιατί έχουμε άλλη θερμοκρασία. Είναι άλλου ταπεραμέντου ηθοποιός και γυναίκα. Δεν λέω καλύτερη ή χειρότερη αλλά διαφορετική. Με τη Ρένια γνωριζόμαστε από τους ‘Απαράδεκτους’. Έχουμε συνεργαστεί λίγες φορές στο θέατρο αλλά είμαστε σαν συγγενείς.

Τι σχέδια έχετε για τη σεζόν;
Δεν προλαβαίνω και τίποτα άλλο πέρα από την σειρά και την παράσταση. Κάνουμε δέκα ώρες γύρισμα για το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και δεν φτάνει ο χρόνος για τίποτα παραπάνω.

Επιστρέψατε στην τηλεόραση μετά από 20 χρόνια. Σας είχε λείψει;
Ήθελα να επιστρέψω με κάτι καλό και είμαι χαρούμενος για αυτή τη σειρά. Αποδείχτηκε ότι μου είχε λείψει. Στην αρχή φοβόμουν πολύ, μήπως και έχω ξεχάσει να το κάνω. Είναι όμως πολύ ωραία η συνθήκη. Κάνουμε δέκα ώρες γύρισμα και δεν καταλαβαίνω την κούραση καθόλου.

Πηγή: in.gr